Skötselråd

Det är förvånansvärt lätt att underhålla/sköta Sunbrellatyger, och spill kan för det mesta tas bort med mild tvål och vatten. För tuffare fläckar kan blekmedel användas utan rädsla för att man ska skada tyget eller ta bort färgen.

Ett av de bästa sätten att hålla Sunbrellatyger vackra och slippa grundlig eller inträngande rengöring så ofta är att underhålla tygerna ordentligt. Det sker genom att helt enkelt torka bort smuts innan den hinner tränga in tyget, torka bort spill omedelbart och ta bort fläckar så fort som möjligt.

Allmän eller lätt rengöring

  • Borsta bort eventuell lös smuts.

Handtvätta på följande sätt:

  • Blanda ihop en rengöringslösning med 60 ml mild tvål och 4 l ljummet vatten (högst 40°C).
  • Rengör med en mjuk borste och låt tvållösningen tränga in i tyget.
  • Skölj noga och låt tyget lufttorka.

Grundligare rengöring för svåra fläckar och mögel

Sunbrellatyg motverkar mögelpåväxt, men mögel kan däremot växa på smuts och andra främmande ämnen som inte tas bort från tyget. För att ta bort mögel eller andra svåra fläckar:

  • Blanda ihop 240 ml blekmedel och 60 ml mild tvål med 4 l rent vatten. Spreja lösningen över hela ytan och låt den tränga in i tyget.
  • Skrubba hårt med en mjuk borste, skölj noga och låt tyget lufttorka.

Vid svåra fläckar och/eller mögel kan mer blekmedel användas. Efter den grundligare rengöringen med blekmedel så behöver tyget impregneras.

Underhåll av väven

Sunbrellavävar har sedan produktion en vattenavstötande effekt som varar i många år vid normal användning och som vid behov kan återställas med enkel impregnering.

En behandling med denna produkt förhindrar läckor, motverkar smuts och skyddar mot solens skadliga UV-strålar. För mer information om våra underhållsprodukter, besök www.dickson-constant.com.